30 september 2008

En ny tilværelse og en ny blog...

Dette indlæg bliver et velkommen til min nye blog. Det er jo så moderne at blogge, uanset om man har noget interessant at fortælle eller ej - eller måske er det allerede ved at blive håbløst gammeldags og erstattet af nye smarte teknologier? Jeg er ikke helt sikker, men her er den i hvert fald - min allerførste, helt egen blog. Den skal primært handle om mine oplevelser fra og tanker om livet i verdens største by, Tokyo. Da det foreløbig er den eneste blog jeg har, vil der måske også snige sig et indlæg eller 17 ind, som ikke har noget med Japan eller mig selv at gøre, men med links til ting jeg vil gøre opmærksom på eller lignende. Læg meget gerne nogle kommentarer til mine indlæg - så bliver jeg sikkert glad!

De første dage i Tokyo

Jeg ankom til Tokyo i fredags, 26. september. Dagen før tog jeg afsked med mor, far og Carina og Rasmus og Kristina som også kom forbi. Det var temmelig hårdt at sige farvel og vinke til familien på vej op ad rulletrappen! Jeg glemte at få en Kleenex med, så jeg har nok set lidt kvæstet ud i sikkerhedskontrollen. I flyet faldt jeg heldigvis i søvn ret hurtigt og sov det meste af turen.

Fredag eftermiddag var jeg på mit nye institut, NICT (National Institute of Information and Communications Technology) for at hilse på og hente nogle formularer vedrørende ansættelsen. Inden da måtte jeg dog forbi et fragtlager og toldkontor for at få udleveret de 7 kasser bagage, jeg havde sendt i forvejen. Det gik altsammen nemt og smertefrit, bortset fra lidt ondt i skulderen af at slæbe taske og kuffert frem og tilbage. Om aftenen kunne jeg så endelig se Hiroko igen, hjemme hos hendes familie. Det var fantstisk at vide at vi nu ikke skal sige farvel igen efter få dage eller uger!

I lørdags besøgte vi så vores nye lejlighed. Da jeg sidst var i Japan i juni så vi på tre lejligheder, og vi faldt for den vi nu har lejet pga. dens store tagterrasse med en fantastisk udsigt. Jeg skriver lidt mere om udsigten i det næste indlæg. Jeg har ikke taget nogen møbler med, og Hiroko har ikke rigtig nogen, så vi skal ud og købe det hele. Vi nåede at få bestilt seng, køleskab, vaskemaskine og støvsuger om lørdagen, men vi får det først leveret næste weekend. Indtil da må vi sove på et hårdt gulv og spise på café eller færdigmad. Ellers har jeg brugt tiden på at pakke kasser ud, skrive et par mails, åbne bankkonto, kigge på mobiltelefoner, og ellers få jetlagget ud af kroppen. I morgen har jeg første dag på det nye job. Jeg glæder mig til at se hvordan det bliver at arbejde herovre...

Selvom der er mange ting jeg kommer til at savne i Danmark - især venner og familie - så håber og tror jeg også at jeg vil få det sjovt her i Japan. Det bliver i hvert fald en helt anderledes tilværelse, og jeg skal gøre mit bedste for at skrive ned her på bloggen når jeg oplever noget, der er værd at fortælle om.

Velkommen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar