08 november 2008

Julebryg, pilgrimsfærd

I går var det J-dag, og det danske handelskammer i Japan havde arrangeret en forholdsvis stor fest i dagens anledning i Roppongi. Så kl. 12.59 dansk tid fik jeg min første (og muligvis eneste) julebryg i år. Det helt store nummer var selvfølgelig at vi fik dem 8 timer før jer derhjemme. Ved indgangen var der søde japanerinder klædt ud i blå julebrygkjole og -kaninører, og i baren var de store sorte bartendere også iført Tuborg-kostume. På en eller anden måde klædte det dem ikke helt så godt som pigerne... Bortset fra det var det en meget fin fest, men ret tætpakket, da 250 gæster vist var mere end arrangørerne havde regnet med. Der var selvfølgelig en del danskere, men nok ikke mere end omkring 1/3. Kønsfordelingen af danskere i Tokyo er tilsyneladende omkring 80/20 mænd/kvinder. Sjovt nok var fordelingen af japanere til festen nærmere omvendt - jeg aner ikke hvordan alle de piger havde fundet frem til J-dag.

I dag var jeg en tur på Omotesando, den måske mest fashionable shoppinggade i byen. Hiroko skulle til hele to bryllupper i det område i dag, og jeg fulgte med for at kigge lidt på gaden. At gå ned af den og kigge på alle de ultra-stylede mærkevarebutikker er som at tage på en forbrugeristisk pilgrimsfærd. På en måde er det alt for meget, og jeg får brug for at få luft og komme væk fra det hele. På den anden side er det helt vildt fantastisk at iagttage og være en del af (købte selv et sofabord til lejligheden), da shopping er en lige så essentiel del af japansk kultur som at gå i templer, spise sushi og synge karaoke. En tur på Omotesando er et absolut must på en tur til Tokyo, men heldigvis kan det kombineres med et besøg i byens største og smukkeste shintotempel, som er et vidunderligt åndehul fra byens larm (selvom man ikke helt slipper for folkemængden).

I en sidegade opdagede jeg i øvrigt endnu et eksempel på, hvordan Danmark og Dannebrog tilsyneladende er et fasttømret varemærke i Japan - en Hummelbutik, som flager med Dannebrog:Det var også i dag at H&M åbnede sin kun anden butik i Japan, på en anden sidegade til Omotesando. Jeg ved ikke hvad de foretog sig af åbningsfestligheder, men der var i hvert fald en lang kø af mennesker udenfor (det er lidt svært at se på mit dårlige mobilbillede...):

1 kommentar:

  1. Hej Jonas. underholdende blog du har fået op at høre! Jeg er også helt vild med Omotesando! Men har dog aldrig kæbt noget med de priser!
    vi snakkes ved
    Steffen

    SvarSlet