03 december 2008

Jordskælv

I går blev arbejdsdagen afbrudt i godt en times tid, da der var kombineret katastrofeberedskabsøvelse og generel ulykkes/katastrofetræning på NICT. Efter at have stået og småfrosset i et stykke tid og ventet på at alle mand var meldt ved godt helbred og ude af bygningen var der diverse demonstrationer ved det lokale brandvæsen. Vi kunne prøve at fyre en brandslukker af, genoplive en gummitorso med et AED-apparat, og prøve at opleve et kategori 7 jordskælv i en mobil simulator (kategori 7 er det højeste på den japanske skala, ikke helt sammenlignelig med Richterskalaen). Det var faktisk ret skægt at krybe sammen under bordet og blive rusket seriøst igennem, men det er skræmmende at tænke på hvordan det vil være i virkeligheden, hvor ting, møbler, og måske endda vægge flyver om ørerne på én. Jeg satser på at The Big One lader vente på sig en del år endnu.

Efter øvelsen gik jeg tilbage til laboratoriet, og meget pudsigt var der kort efter det første jordskælv, jeg har lagt mærke til mens jeg har været her i denne omgang. Det var et meget lille et - varede kun et sekund eller to, og mine kolleger lagde ikke mærke til det - men den var god nok: Japans meteorologiske institut havde information oppe om det efter et kvarters tid.

1 kommentar:

  1. Dette er ikke god læsning for din mor!
    (denne kommentar blev godt nok skrevet, før vi selv blev rystet af et jordskælv her i Danmark. Men det gør det ikke bedre - nu kan jeg med gru forestille mig, hvordan det må være, hvis det er et mange gange større jordskælv)

    SvarSlet