09 december 2009

Selvmord

I går morges, på vej til arbejde standsede toget pludseligt. I højttalerne sagde de noget om problemer på Gotanda station, der hvor jeg var stået på få minutter tidligere. Jeg fik aldrig helt fat på, hvad der var galt. Der gik omkring 5 minutter før toget kørte videre, men da det kom ind på Ebisu, næste station, stod det stille, og vi fik at vide at der ville gå en rum tid før kørslen blev genoptaget. Jeg valgte at tage metroen videre i stedet, selvom det også tog lang tid, kostede ekstra, og betød at jeg måtte gå et godt stykke vej. Jeg kom på arbejde tre kvarter for sent.

I dag fortalte en kollega at det var en 60-årig mand, der havde sprunget ud foran toget på Gotanda. Kun et par minutter efter jeg havde været på platformen! Uhyggeligt...

Desværre er det slet ikke en sjælden hændelse her i Japan at frustrerede eller livstrætte mennesker begår selvmord foran et tog. Det er vældig trist, især fordi de efterladte udover chokket og sorgen ofte også må imødese et erstatningskrav fra jernbaneselskabet. Stakler!

PS. Tænkte lige over at ordet "selv-mord" på dansk virker meget kraftigere end det lidt sterile latinsk-engelske "suicide". På japansk er det også selv-mord: 自殺 (jisatsu).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar