19 januar 2010

Havkylling

Dagens aftensmad bliver en grøn tunsalat og "niku-man" (en blød bolle med noget kødsnask indeni). Når jeg køber ind i supermarkedet her tager det som regel en del længere tid end derhjemme i Danmark - jeg skal jo lige finde ud af, hvad det egentlig er, jeg står overfor på hylderne.  I dag skulle jeg så købe dåsetun for første gang, og så måtte jeg jo til at undersøge markedet. Det var en af de udfordringer, som gør det så spændende at bo herovre - hvilken af de 20-30 forskellige dåser minder mon mest om tun i vand som jeg kender det?

Her gjorde jeg så den fantastiske opdagelse: Et af de tilsyneladende største mærker indenfor dåsetun hedder simpelthen Sea Chicken! (シーチキン, shiichikin) Fantastisk navn. Det blev kun endnu bedre, da jeg opdagede at nogle af dåserne med tun i virkeligheden ikke indeholdt tun men... kylling! Rigtig landkylling, så vidt jeg kunne forstå.Billedet herover viser havkyllinge-udvalget, snuppet direkte fra japansk wikipedia. I øverste række fra venstre har vi

  • havkyllingeflager (shiichikin fureeku)
  • fancy havkylling (shiichikin fanshii)
  • mild havkylling (shiichikin mairudo)

og i anden række:

  • store havkyllingeflager, uden olie (kun 1/3 karorii!)
  • endnu en gang mild havkylling, denne gang i rapsolie
  • og endelig havkylling uden smag og kalorier (en kombo af de to forrige)

Jeg kunne slet ikke tage stilling til alle de varianter af havkylling, så jeg endte med at købe en helt almindelig, kedelig dåse "karorii-1/2 tsuna fureeku" af mærket SSK. Så bliver det spændende at finde ud af præcist hvilket dyr, det smager af...


PS. Læg mærke til det lækre slogan!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar